PERSOONLIJK REISADVIES
Wilt u hulp of advies?

Onze Personal Travel Agent helpt u graag verder.


Reisadvies
strand, strandvakantie, barbados, luxe strand vakantie

FAQ - meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Bij XclusiveBarbados. vinden we het belangrijk dat het zoeken en boeken van een vakantie-accommodatie en andere reisonderdelen plezierig, vlot en zonder veel moeite verloopt. Daarom tonen we meteen de vanafprijs per accommodatie per persoon per nacht op basis van een aantal personen en nog eens de accommodatieprijs met een vanaf prijs in het laagseizoen tot de hoogseizoensprijs per nacht. Zo krijgt u een beter beeld van de te verwachte kosten.

XclusiveBarbados. helpt u graag persoonlijk met het samenstellen van uw reis naar en vakantie op Barbados. Dit contact kan verlopen via telefoon, e-mail of social media, maar maken we desgewenst een afspraak bij u thuis of elders op locatie in Nederland of Vlaanderen.

Onze Personal Travel Agent stelt dan op basis van uw wensen en budget een compleet programma samen of delen hiervan, waarbij de gekozen villa accommodatie het uitgangspunt vormt. Dus aanvullend worden toegevoegd vliegtickets, transfers, aanvullende (hotel)overnachtingen en bijv. activiteiten op Barbados zoals toegang tot de golfbaan, reservering in een restaurant, watersport, dagtrips, welness of yoga workshops.

XclusiveBarbados werkt alleen met gerennomeerde partijen uit de reiswereld om u garantie op kwaliteit en zekerheid te geven. Elk reisonderdeel wordt separaat ingekocht bij de uitvoerder, waarbij XclusiveBarbados. optreedt als bemiddelende partij.

Als garantie tegen insolventie van XclusiveBarbados. zijn we deelnemer van GGTO, het Garantiefonds van gespecialiseerde TourOperators. Bij klachten kunt u terecht bij een onafhankelijke klachtenprocedure van Webshop Keurmerk, waarvan XclusiveBarbados. lid is.

Regelmatig bieden we ‘arrangementen’ aan (combinatie van vliegreis met villa accommodatie, transfers en een of meer programma-onderdelen voor een aanbiedingsprijs). En kunnen we meestal iets extra’s regelen zoals een upgrade, wellness, speciale korting, welkomstpakketje, ontbijt, shuttle- service of iets anders speciaals, om uw reis en verblijf ‘xclusivebarbados.’ te maken.

Hieronder de 8 meest gestelde vragen en onze antwoorden. Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer informatie of uitleg? Mail dan naar mail@XclusiveBarbados.com of bel +31 (0)85 4010902.

Wie is XclusiveBarbados.?

XclusiveBarbados. is een exclusieve bestemmingswebsite en biedt luxe vakantievilla’s op Barbados. En is onderdeel van Xclusive.Travel en heeft o.a. XclusiveVillas.com voor meer vakantievilla’s en villa-appartementen op ook andere bestemmingen.

Xclusive.Ttravel is een Nederlandse Reisagent welke zich met XclusiveBarbados.com richt op het verhuren van luxe accommodaties aan vakantiegangers en reizigers die naar het Caribische eiland Barbados willen voor enkele dagen tot een aantal weken.
Bijvoorbeeld als onderdeel van een reis met meer bestemmingen of juist als hoofdverblijf voor een huwelijksreis, vakantie, jubileum of welke andere reden dan ook.

Xclusive.Travel bestaat sinds 2011 en stelt reizen op maat samen voor reizigers die al het uitzoek-werk liever uitbesteden aan een travel specialist. Onze Personal Travel Agent komt desgewenst aan huis om uw vliegtickets, transfers, vakantie accommodatie, aanvullende hotelovernachtingen, evt. autohuur en activiteiten op Barbados vooraf u te regelen.

XclusiveVillas.com/Xclusive.Travel/XclusiveBarbados. is aangesloten bij Webshop Trustmark met een klachtenreglement en werkt zoveel als mogelijk met nationale en buitenlandse partijen die een verzekering hebben tegen insolventie zoals SGR, ABTA en ATOL, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw (aan)betaling.

Tenslotte is XclusiveBarbados. zelf deelnemer van GGTO, het Garantiefonds van Gespecialiseerde Touroperators, en dekt tegen insolventie, als er tenminste twee reisonderdelen zijn geboekt bij XB.

HOE 'ZOEK' IK EEN VAKANTIE-ACCOMMODATIE BIJ XCLUSIVEBARBADOS.?

U heeft besloten dat u een luxe vakantievilla of -appartement wilt huren op Barbados. Stapsgewijs vindt u hieronder hoe u nu verder gaat met boeken.

- Selecteer uit het aanbod een aantal vakantievilla’s die bij uw wensen passen.
In de verschillende categorieen ziet u voorbeelden van villa accommodaties, en hebben een veel groter aanbod aan accommodaties dan getoond op de website om uit te kiezen.

- Nu kunt u een reserveringsaanvraag indienen door op de knop offerte te drukken of u legt een zoekaanvraag neer bij onze Personal Travel Agent. Dit kan per mail of telefonisch en u wordt indien gewenst teruggebeld op een afgesproken dag en tijdstip. Onze ‘XclusiveBarbados.’ Personal Travel Agent gidst u dan door het selectieproces bij de keuze van een vakantievilla en stelt uw reis samen op basis van uw wensen, budget en overige opties. Dit kan op uw verzoek ook gewoon bij u thuis aan tafel.

- Bij ontvangst van uw reserveringsaanvraag voor een geselecteerde vakantievilla, zal eerst de beschikbaarheid van de accommodatie worden gecontroleerd en daarna met u worden besproken of de villa past bij uw wensen. Wij helpen u hierbij zodat u de beste keuze kunt maken.

Hoe reserveer en boek ik mijn villa of appartement?

Na uw offerte-aanvraag of uw keuze van uw vakantievilla of villa-appartement voor de gewenste periode per e-mail of telefoon, ontvangt u na beschikbaarheidscontrole en contact met onze Personal Travel Agent een boekingsbevestiging en factuur.
U wordt gevraagd een (aan)betaling te doen om uw villaReservering definitief te maken.

De vanafprijzen op de website zijn in Euro’s maar we moeten afrekenen in US Dollars, zodat de daadwerkelijke prijs kan afwijken door valutaschommelingen.

Persoonlijk reisadvies op maat

Uw eigen Personal Travel Agent

Bij het boeken van uw vakantie-accommodatie kunt u tevens andere reisondelen via de Personal Travel Agent laten offreren en afsluiten.

- Uw Personal Travel Agent stelt op basis van uw wensen en budget een complete (rond)reis samen of delen hiervan, waarbij de gekozen villa accommodatie het uitgangspunt vormt. Dus aanvullend kunnen worden toegevoegd vliegtickets, transfers, autohuur, aanvullende (hotel) overnachtingen en maar bijv. ook activiteiten op Barbados.

De Personal Travel Agent heeft contact met u via telefoon, e-mail of chat of zelfs een videoverbinding, maar kan ook gewoon bij u thuis aan tafel aanschuiven om uw reiswensen te bespreken, vakantie-accommodaties te tonen en aanvullende reisonderdelen te offereren.

Welke aanvullende services bij te boeken?

Naast uw gekozen vakantie-accommodatie kunt uw reis completeren met aanvullende reisservices zoals transfers, vliegtickets, autohuur of als het een reis met meer bestemingen omvat, dan evt. aanvullende (hotel)overnachtingen.

Maar ook een aantal activiteiten op Barbados zijn vooraf (soms met reductie) te reserveren en te boeken, vooral in het hoogseizoen kan dit teleurstelling voorkomen. Bijvoorbeeld dagtrips en tours, toegang tot een van de golfbanen, watersport zoals surfen, duiken of snorkelen, reservering in een toprestaurant, welness, personal training of yoga workshops. Tenslotte kunt u ook kiezen voor passende reisverzekeringen.

- Al de services worden separaat geboekt en gefactureerd, omdat elke dienst als aanvullende module geldt en bij de betreffende partij eigen voorwaarden gelden. XclusiveBarbados. is geen reisbureau, maar bemiddelt tussen partijen.

- Zodra uw reisdatum nadert, zal onze Personal Travel Agent contact opnemen en nog eens vragen of er nog zaken zijn die u graag geregeld wilt hebben naar en/of op Barbados. Dit kan gaan om een (VIP) lounge op de luchthaven, valet parking, concierge services i.v.m. bijzondere wensen bijv. bij een huwelijksreis, jubileum, verjaardag of anderszins.

Betaling & Annulering. Zie de HuurVoorwaarden

Betaling
Door de huurder van een vakantie accommodatie van XclusiveBarbados., is een (aan)betaling vereist van tenminste 30% van het totale huurbedrag, waarmee uw boeking definitief vastligt. Het restbedrag dient uiterlijk 8 tot 10 weken voor de aankomstdatum te zijn voldaan. Soms kan een aanbetaling worden verlangt van 50% van het huurbedrag.
Boekingen waarbij binnen 8 tot 10 weken de huurdatum valt, daarvan wordt de de volledige huursom gefactureerd en dient de betaling binnen 3 dagen te zijn ontvangen, maar te allen tijde voordat de huur aanvangt. Voor vliegtickets, transfers, evt. hotelovernachting of geboekte programma-onderdelen gelden eigen specifieke boekings- en betalingsvoorwaarden. Naar deze voorwaarden wordt per onderdeel verwezen.

Annulering
Annuleren is mogelijk, echter aan terugbetaling van de reeds betaalde huursommen zijn voorwaarden verbonden. Annuleren van de accommodatie is mogelijk binnen 7 dagen na boeking en wordt er 100% van de (aan)betaling geretourneerd minus de reserveringskosten. Tenzij er sprake is van een ‘last minute’ of andere prijsaanbieding, dan is terugbetaling bij (tijdig) annuleren nimmer mogelijk. Ten sterkste wordt daarom altijd een annuleringsverzekering aangeraden.

Voor andere diensten dan de huur van de accommodatie gelden eiegn specifieke voorwaarden, omdat deze services door andere partijen worden verleend en waarmee u een separate overeenkomst heeft gesloten. Verzekeringspremies zullen nooit worden gecrediteerd.

Tot 60 dagen voor aankomst kan de gehuurde accommodatie worden geannuleerd, waarbij dan alleen het evt. al betaalde restbedrag (gedeeltelijk) zal worden teruggestort.

Verzekeringen

XclusiveBarbados. is aangesloten bij Webshop Trustmark met een klachtenreglement en werkt zoveel als mogelijk met lokale en buitenlandse partijen die een verzekering hebben tegen insolventie, zoals SGR, ABTA en ATOL, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw (aan)betaling.

Een Accommodatie Inventaris Verzekering tegen schade aan of om de woning wordt gesloten bij Allianz Global Assistance voor € 25,- per boeking en andere reisverzekeringen zoals een Annuleringsverzekering worden bij De Europeesche ondergebracht door Faber Verzekeringen te Den Haag (Nederland).

Borgsom
De meeste villa’s of appartementen zijn in particuliere handen – juist op de villaResorts - zoals de inrichting laat zien. Hierdoor kan bij aankomst een ‘refundable security deposit’ worden gereserveerd van een geldige creditcard, maar na vertrek weer gedeactiveerd. Het bedrag van de borg hangt af van de huursom. Bij (verwijtbare) schade aan, in of om de villa wordt in eerste instantie de borgsom aangesproken. Uw Accommodatie Inventaris Verzekering is dan van kracht tot een bedrag van € 2.500,- per boeking inclusief uw borgsom, hetgeen betekent dat u de aangesproken borg volledig vergoedt krijgt.

Reisverzekeringen
Reisverzekeringen naast de Accommodatie Inventaris Verzekering worden bij De Europeesche of Allianz Global Assistance ondergebracht door Faber Verzekeringen te Den Haag. Reisgerelateerde verzekeringen die u kunt afsluiten zijn:
- Aflopende of doorlopende Reisverzekering;
- Aflopende of doorlopende Annuleringsverzekering;
- Adventure & Survivalverzekering bij gevaarlijke sporten zoals Kitesurfen, raften of wildwatervaren, diepzeeduiken, karten of racen of andere extreme sporten.
Afhankelijk de soort verzekering en te verzekeren periode wordt een premie berekend + poliskosten en assurantiebelasting betaald. Graag adviseren we i.s.m. Faber Verzekeringen u een passende reisverzekering.

Hulp voor, tijdens en na uw vakantie

Bij vragen of problemen aangaande een via XclusiveBarbados geboekt reisonderdeel kunt u het best eerst contact opnemen met de partij die verantwoordelijk is voor uitvoering van de dienstverlening.

Nadat u bent aangekomen op Barbados heeft u de mogelijkheid tot contact met onze ‘reprensentative’ of concierge ter plaatse, waarmee u nog specifieke zaken kunt regelen t.a.v. uw vakantievilla, mocht dit gewenst zijn. In ieder geval bij het toegang verlenen tot de villa-accommodatie en weer bij vertrek. Instructies zijn bij de toegezonden reisdetails gevoegd.

In geval van calamiteiten, zoals een ongeval, ziekte, autopech, missen van uw vliegtuig of diefstal neemt u direct als eerste contact op met uw (reis)verzekering, (luchthaven)autoriteiten en/of verhuurder danwel dienstverlener.

Mocht u er met de eerste contactpersoon en betreffende partij aangaande het geboekte reis-onderdeel er niet goed uitkomen, kunt u contact opnemen met XclusiveBarbados. Wij zullen bekijken of wij u kunnen ondersteunen en hulp kunnen bieden om wel tot een oplossing te komen.